HCI Technologies
/

Computer Vision, Augmented & Virtual Reality, Wearable Tech and Artificial Creatures

 

Dag 6: 13 juni 2016

Vandaag ontstaat een technische probleem. In het begin ging alles goed. Ik heb meer gorilla's op mijn eiland toegevoegd als beschermers van de schat. Daarna begon ik de radius van de belichting van de fakkels groter te maken. En ik denk dat mijn besturingssysteem niet meer kan ondersteunen, want opeens liep alles langzaam. Ik kon niet eens de simpele taken uitvoeren. Ik word gefrustreerd. Ik heb mijn computer meerdere keren opnieuw gestart en het helpt, maar het ging altijd weer langzaam lopen. Ik heb een groot gedeelte van de ochtend niet zo veel gedaan, want ik was mijn computer constant opnieuw aan het herstarten. Pas in de namiddag gaf mijn groepsgenoot Costa een suggestie dat ik de kwaliteit van mijn project laag zetten, want hij had vorige week dezelfde probleem en raakte ook voor een lange tijd in frustratie. Hij moest eigenlijk de programma Unity weer opnieuw downloaden en installeren. Ik heb zijn suggestie genomen en de kwaliteit van mijn project aanpassen. Op eerst ogenblik heeft het niet gewerkt, maar na tien minuten loopt het wel beter en sneller dan vanochtend.

Ik heb de rest van de middag de belichtingen van de andere fakkels aangepast zodat hun radius iets groter was. Ik ging tevens in de asset store kijken of ik meer dieren van een oerwoud kan downloaden, maar helaas gorilla's zijn de enige dingen die gratis te downloaden zijn van de asset store. Ik vond het toch geen probleem dat ik alleen gorilla's op mijn eiland had, want ik heb oerwoud geluid toegevoegd. Hiermee kunt de spelers constant geluid horen van dieren in een oerwoud. Ik heb eerst op vrijdag dieren geluid van de asset store gedownload, maar die kwam niet goed uit. Ik heb de oerwoud geluid van YouTube gedownload. Ik heb het idee op zondag gekregen. Nu speelt het geluid voor vijf minuten in een loop.

Ik heb mijn dag afgesloten door een paar foto's en video's te maken en tevens een voetbalwedstrijd op een grote scherm kijken van één van de andere groep voor hun project.