HCI Technologies
/

Computer Vision, Augmented & Virtual Reality, Wearable Tech and Artificial Creatures

 

Huiswerk

In de documentaire 'Hello World' word het begrip 'creative coding' aangehaald. Hierin wordt verteld dat het creëren van concepten en vooral het maken van prototypes gemakkelijk kan zijn met behulp van Processing. Processing is een programma waarin je concepten kan schetsen alvorens ze van punt A tot Z te programmeren. Op deze wijze weet je van te voren in hoeverre je concept werkend te krijgen is. Processing bevat een hoop open source bestanden. Tevens dit gegeven komt naar voren in de documentaire. Deze bestanden kunnen namelijk aangepast, verbeterd of veranderd worden door de gebruiker afhankelijk van hun concept. Ik denk dat hier de kern ligt van de definitie van 'creative coding'. Met behulp van open source bestanden kun je experimenteren om je concept werken te krijgen, maar tevens om je concept uit te kunnen breiden met hulp van anderen.

Uit de documentaire kwam deze quote van Casey Reas: "One of the core ideas of processing is the idea of sketching with code. Instead of imagening something, you can just write a small piece of code and experience it and develop it from there."


Unlock with Computer Vision

Een interessant concept die ik eens wil proberen uit te werken is een sleutel voor huis en auto maken met behulp van computer vision. Wanneer de eigenaar van een huis of auto dichtbij een camera komt, lees de programma Processing handsignalen die de deur van een huis of auto ontgrendeld. De handsignaal is uniek en alleen één handsignaal mag de deuren ontgrendelen. Als de programma de handsignaal niet herkend, dan gaat een alarm af na de derde poging. Met deze concept hoeven we nooit sleutel hebben. Dus alle tijden waarbij we onze sleutels kwijtraken zijn voorbij.