HCI Technologies
/

Computer Vision, Augmented & Virtual Reality, Wearable Tech and Artificial Creatures

 

Workshop

Hier vind je de resultaten en de bijbehorende code van de opdrachten die ik tijdens een workshop heb uitgevoerd. De opdrachten zijn gebaseerd op de techniek van Computer Vision en wordt met de programma Processing gemaakt. Ik heb eerst voorbeelden gemaakt om een beter begrip van de programme te hebben.

Processing is een open source programmeertaal en programmeeromgeving voor mensen die interactieve afbeeldingen en animaties willen programmeren. Processing is dus bedoeld om programmeren toegankelijker te maken voor creatieve doeleinden. Een voordeel van Processing is dat het bijzonder goed gedocumenteerd is.

Voorbeelden

 

 


 

 


Opdracht 1

In de tutorial Coordinate System and Shapes heb je gezien hoe je punten, lijnen, rechthoeken en ellipsen kan gebruiken om simpele afbeeldingen te maken (met de functies point , line , rect en ellipse ). Gebruik een aantal van deze elementen (in ieder geval rect en ellipse ) om een simpele afbeelding te maken, bijvoorbeeld een gezicht of een gebouw.

Hiernaast zie je in een video de bijbehorende code en resultaat van de opdracht. 

Opdracht 2

Gebruik minimaal de rect en fill functies om een afbeelding van de vlag van je meest recente (of eerstvolgende) vakantiebestemming te maken. Vlaggen met sterren of andere symbolen op eigen risico.

Hiernaast zie je in een video de bijbehorende code en resultaat van de opdracht. 

Opdracht 3

Lees de tutorial Interactivity tot het stuk Keyboard data . Pas de afbeelding uit opdracht 2 zo aan dat de tekening je muis volgt.

Hiernaast zie je een video met de bijbehorende code en resultaat van de opdracht. 

Opdracht 4

int diameter = 100;

int diameter;

void setup() {
size(200, 200);
diameter = 100;
}

void draw() {
ellipse(width/2, height/2, diameter, diameter);
}

Pas bovenstaande code zo aan dat de cirkel groeit. Maak ook een versie waarbij de cirkel krimpt.


Hierboven zie je de bijbehorende code en resultaat van de opdracht in een video.Opdracht 5

Experiment 1
Pas de code zo aan dat er een cirkel wordt getekend in plaats van een rechthoek.

Experiment 2
Pas de code zo aan dat iedereen die in de webcam kijkt een ‘anoniem’ zwart balkje voor zijn/haar ogen of een rode clownsneus voor zijn/haar neus, of een snor/baard krijgt.

Experiment 3
Pas deze of een van de andere OpenCV of Video Examples (onder File > Examples > Libraries > Video > Capture) verder aan en kijk wat er mogelijk is.


Hierboven zie je de bijbehorende code en resultaat van de opdracht in een video.