HCI Technologies
/

Computer Vision, Augmented & Virtual Reality, Wearable Tech and Artificial Creatures

 

Huiswerk

Toepassen van homeostasis op de televisie

Voor een gebruiker voorziet een televisie in een aantal behoeften. Allereerst wilt de gebruiker natuurlijk zijn televisie series, films of nieuws kijken, maar het houdt niet op. We kunnen rustig stellen dat dat niet altijd het geval hoeft te zijn. De gebruiker wil namelijk ook best wel eens muziek horen via zijn televisie. Maar welke gedrag zal een televisie hierbij vertonen? De televisie heeft op grond van de bovenstaande behoeftes zelf behoeftes. Deze heeft namelijk behoeftes op de volgende schalen: auditief, visueel en hulpverlenend.

Bij deze behoeftes vertoond een televisie een bepaald gedrag. Tegenwoordig is een televisie meer en meer een op zich zelf staand 'wezen' te noemen, want de televisie zou zelfstandig aan kunnen gaan en dan naar een zender die als favoriet is van de gebruiker gaan. Wanneer een interactieve televisie verbonden is met het internet, kan het ook willekeurig online videos tonen welke aansluiten bij de behoefte van de gebruiker. De televisie zal zeker blij zijn dat hij zo zijn gebruiker tot dienst kan zijn.

De televisie zal deze gecompliceerde taken graag aangaan, want als jij blij bent als een gebruiker, is de televisie blij als een artificial creature.


Aria

Aria is een 3d gedrukte hoed die de lichaamstemperatuur in de gaten houdt en samenwerkt om veranderingen door te staan bij verschillende weerstanden. Als de temperatuur verandert, de sensor stuurt een invoer in het circuit dat verwarmt of koelt het hoofd en afgifte warmte of fris, afhankelijk van de behoefte, om herstel van de ideale lichaamstemperatuur en zorgen voor de homeostase onderhoud. Aria is een draagbare technologie project gebaseerd op het gebruik van technologie en 3D-printing ontwerp Arduino.

Ik vind dit project echt interessant, want het is simpel concept dat voordelig zou zijn voor mensen die last hebben van te veel warmte en/of koud te voelen. Het is tevens handig voor mensen met een ziektes in verband met temperatuur.

Meer informatie


Opdracht 11

Je hebt nu gezien dat ik een servo naar een bepaalde positie kan draaien. Dat kan ik gebruiken en combineren met eerdere kennis die ik heb over potentiometers en knoppen.

Ik heb de code van deze tutorial gebruikt om de eerste gedeelte van de opdracht uit te voeren: Arduino Tutorial - Knob

Daarna heb ik twee knoppen gebruikt om de servo te bedienen en de code aangepast zodat het kan uitgevoerd worden. 

Wat ik heb gedaan is zorgt dat wanneer één knop gedrukt wordt, draait de servomotor naar rechts en links wanneer de andere knop gedrukt wordt.