HCI Technologies
/

Computer Vision, Augmented & Virtual Reality, Wearable Tech and Artificial Creatures

 

Product

Allereerst zoals eerder te lezen hebben we een hoop zaken in moeten leveren om het product te doen werken. Het product was helaas anders dan wij voorspelden. Met ons product wilden wij onze gebruiker graag een ervaring meegeven. We wilden dat de gebruiker met een boot naar vijf verschillende eilanden varen en daar een schatkist zoeken op elke eiland. Nadat de gebruiker een schatkist heeft gevonden, kan hij verder naar de volgende eiland totdat hij alle schatkisten hebt gevonden.

Omdat we kunnen niet zorgen dat alle eilanden in een spel konden komen, hebben we de eilanden individueel gepresenteerd door tickets naar de eilanden aan te beiden aan de gebruikers. Ze kunnen zelf kiezen welke eiland ze wilden bezoeken.

Treasured Islands is een virtuele wereld spel die we hebben gemaakt met de programma Unity. In deze spel vindt de gebruiker zichzelf in een boot en de gebruiker moet naar vijf verschillende eilanden varen, door de terrein lopen om een schatkist te vinden. Elke eiland had zijn eigen thema en naam. De thema's en namen van de eilanden zijn als volgt:
- Horror Island: De thema van dit eiland is sprookjes. Op dit eiland zijn er verschillende elementen van een stad vol met sproken, bijvoorbeeld geesten, kerkhof en gevaarlijke beesten die enkele moment kunnen in beeld komen.

- Freezing Island: De thema van dit eiland was winter. Op dit eiland is er een kleine huis aanwezig. Daarnaast is er een draak en een Yeti die de schatkist probeert te beschermen. Er is tevens een zwevende zwaard naast een wolf en een schuilplaats.

- Apocalypse Island: De thema van dit eiland was eind van de wereld. Op dit eiland vind je een verlaten stad met een grote robot die over de stad kijkt. Bij aankomst hoor je een nieuwsbericht over een nood. Als je verder in de stad loopt, kom je terecht in een metro waar veel dingen gebeuren.

- Paradise Island: De thema van dit eiland is paradijs. Op dit eiland vind je een tropische sfeer waar je gewoon kan relaxen alsof je op vakantie bent. Er zijn kleine natuurbaden aanwezig met palmbomen en een klein hutje.

- Jungle Island: De thema van dit eiland is oerwoud. Op dit eiland zijn er alleen eindeloze bomen te zien. Daarnaast zijn er gevaarlijke dieren zoals gorilla's aanwezig. Tevens is er een waterval, rivier en meer. Om de schatkist te vinden op dit eiland, moet de gebruiker door een doolhof rennen totdat hij/zij de schatkist vindt. 

Tijdens de expo waren veel mensen onder indruk hoe het spel eruit zag. Sommige mensen dachten dat ze echt in die wereld waren. Een meisje die de Horror Island heeft uitgeprobeerd, schreeuwde op een paar momenten en besloot om niet het spel niet meer te spelen. De feedback waren positief en ons product was een succes.