HCI Technologies
/

Computer Vision, Augmented & Virtual Reality, Wearable Tech and Artificial Creatures

 

Reflectie

Tijdens de labweken heb ik alleen drie hoofdtaken. Voordat ik de taken beschrijf, wil ik eerst zeggen dat op het eerste dag van de labweken wisten ik en mijn groepsgenoten wat we eerst willen doen. We wilden meer over de programma Unity weten dus we hebben experimenten gedaan, bijvoorbeeld een terrein maken en verschillende assets erop zetten die we van de asset store hebben gedownload. 

De drie hoofdtaken die ik heb uitgevoerd zijn als volgt:
- Eiland bouwen,
- Poster maken,
- Foto's en video's maken van het proces.

Naast mijn hoofdtaken had ik andere taken zoals mijn groepsgenoten helpen als ze vastliepen bij hun taak. Ik heb de tickets voor de expo uitgeprint en samen met mijn groepsgenoten gesneden. Daarnaast heb ik de poster uitgeprint voor de expo.

De grootste hoofdtaak was het bouwen van het eiland. Ik was aan de slag elke dag tot de dag voor de expo. Een eiland bouwen met Unity is een uitdaging. Het heeft letterlijk al mijn tijd genomen. Het was pas aan het eind dat ik tijd had om mijn volgende taak te voltooien: poster maken. Toen ik alles van het eiland heb afgerond, begon ik met de poster. Het was lastig, want ik had geen inspiratie totdat een groepsgenoot een paar ideeën zeggen. Ik heb de poster binnen twee uur gemaakt en op de dag van de expo heb ik hem uitgeprint. De derde taak heb ik elke dag gedaan tussen de klein pauzes die ik heb genomen toen ik het eiland was aan het bouwen. Ik probeerde elke dag minimaal 15 foto's te maken en een paar video-opnamen filmen. Ik wilde een time-lapse gebruiken, maar helaas mijn camera had die functie niet.

Ik was gemotiveerd om mijn eiland te bouwen, want toen we brainstormen voor ideeën, kreeg ik een idee om een doolhof te maken. Toen we hebben besloten om eiland te maken, had ik meteen gekozen om een oerwoud te bouwen, want daar zal het makkelijk om een doolhof uit een oerwoud te maken. Mijn motivatie bleef tot de laatste dag van de labweken.

Ik was elke dag aanwezig bij de labweken. Ik was alleen twee keer laat gekomen vanwege andere afspraken. Ik had in een ochtend een tandarts afspraak en was pas om 11 uur 's ochtends aanwezig bij DIF en de laatste was dat ik naar school moest gaan om de poster in A2 formaat uit te printen. Ik was om 10 uur bij DIF aangekomen.

Mijn verwachting van de labweken was dat ik samen met mijn groep een leuk spel kan bouwen waarvan iedereen kan genieten en leuke ervaring beleven. Ik wilde iets maken die plezier aan andere mensen kunt brengen. Helaas op de laatste dag van de labweken zijn mijn verwachting veranderd, want mijn eiland kon niet gebruikt worden in het spel, want hij was te zwaar voor de besturingsysteem van de computer. Ik was teleurstellend, maar ik was toch blij om te zien dat mensen van de andere eilanden hebben genoten.