HCI Technologies
/

Computer Vision, Augmented & Virtual Reality, Wearable Tech and Artificial Creatures

 

Dag 7: 14 juni 2016

's Ochtends heb ik meerdere keren door mijn eiland gekeken of er nog iets fout stond, want ik wist dat sommige fakkels op het eiland niet goed stonden. Een paar fakkels stonden in de planten en dat kan echt niet. Ik heb door het eiland gelopen als een speler om te kijken waar deze fakkels liggen en maakte een mentale aantekening van hun locaties. Wanneer ik klaar was met de aantekening, probeer ik ze op een goede plek te zetten. Ik heb tevens meerdere fakkels op het eiland toegevoegd waar het te donker is voor de speler te zien. Ik wilde het niet zo moeilijk maken voor de speler om het shat te vinden.

Nadat de fakkels op de goede plekken waren, ging ik onderzoeken hoe ik het schat configureer dat wanneer de speler dichtbij komt dat het schat verdwijnt. Dus het wordt verzameld. Ik keek online voor tips en maak gebruik van een paar technieken, maar niks werkt. Ik vroeg mijn groepsgenoten voor adviezen en Costa heeft een simpel code bedacht die zorgt dat een object verdwijnt wanneer de speler dichtbij is. Ik heb de code bij de schat toegevoegd en het werkt prima. Nu kan de speler het schat verzamelen.

Daarna wil ik het oerwoud geluid iets aanpassen zodat het alleen vanuit het center van het eiland komt. Wat ik heb gedaan is eerst de audio wissen van het terrein object en dan een nieuwe gorilla op het eiland toevoegen. Ik heb audio component bij de gorilla object toegevoegd en de instelling ervan aanpast. In de instelling staat de optie om de radius van het geluid te veranderen. Ik gaf een minimum en maximaal radius. Daarna verplaats ik de gorilla object naar de center van het eiland zodat het geluid vandaar komt. Ik heb weer als een speler door het eiland gelopen en alles werkt perfect. Mijn eiland was eindelijk klaar. 

Voordat de dag voorbij was, heb ik het eiland van mijn groepsgenoot Costa door de Oculus Rift gezien. Ik was echt bang en alert tijdens het spel, want ik gebeurde veel dingen zoals een ontploffing van een auto en een grote steen die valt bijna op mij, maar uiteindelijk heb ik wel de locatie van zijn schat gevonden. Hij heeft een uitstekende werk gedaan. Morgen zullen we mijn eiland testen. Ik ben echt benieuwd.