HCI Technologies
/

Computer Vision, Augmented & Virtual Reality, Wearable Tech and Artificial Creatures

 

Dag 5: 10 juni 2016

De dag ervoor heb ik zo veel gedaan dat ik vandaag niet zo veel moest doen. Ik had al een grote hoeveelheid van bomen op mijn eiland toegevoegd en vandaag wilde ik meer toevoegen zodat mijn eiland meer op een oerwoud lijkt. Ik heb eerst als een speler rond de eiland gelopen om te kijken waar ik meer bomen kan zetten. Ik merkte dat ik moet veel bomen langs de route zetten, want dan wordt het sfeer iets duister. Dit was een klein uitdaging, want omdat ik al heel veel heb op het eiland toegevoegd, kon ik niet goed zien waar er nog plekken waren. Ik heb de bomen gezet met gevoel en dat kwam goed uit.

Nadat ik de rest van het eiland met bomen hebt gevuld, wil ik de lucht iets donker maken. Ik dacht automatisch dat ik deze instelling kan aanpassen bij de terrein item, maar het lukte niet. Ik probeerde een paar andere dingen, maar uiteindelijk kwam ik niet uit. Ik vroeg mijn groepsgenoten voor hulp. Ani heeft me geholpen. Ze zei dat ik de instelling van "directional light" moet aanpassen en dan was het wel gelukt.

Nu dat mijn oerwood iets donker was, wilde ik fakkels toevoegen langs de route zodat de speler belichting krijgt tijdens zijn tocht. Ik heb een fakkel van de asset store gedownload en deze meerdere keren toegevoegd op het terrein. Ik moest wel eerst de instelling ervan aanpassen zodat de fakkels meer licht geven. Ik had weer hulp nodig van mijn groepsgenoten. Koen hielp me en heeft uiteindelijk een oplossing gevonden. Ik heb zijn oplossing bij de instelling van de andere fakkel verwerkt en nu is het eiland redelijk belicht voor de speler.

Daarnaast wil ik een schat toevoegen, want we hebben eerder besloten dat elke eiland een schat zal hebben als een beloning voor de speler. Ik wilde eerst een kroon met verschillende juwelier toevoegen, maar ik kon ze niet in de asset store vinden. Ik ging dan gewoon kijken voor verschillen soorten schatten in de asset store en kwam tegen goudstaven. Het was perfect. Ik heb vier stapels van goudstaven toegevoegd. Daarna dacht ik dat de schat moet beschermd worden, dus ik heb twee gorilla's van de asset store gekregen en toegevoegd rond de schat.

De laatste ding die ik vandaag heb gedaan, was proberen om oerwoud geluid toe te voegen op het eiland. Ik heb een paar beesten geluid van de asset store gedownload en in het eiland toegevoegd. Ik wilde dat de geluiden doorlopend spelen, dus ik heb een loop gezet met elke geluid, maar helaas er was geen "delay" optie om te zorgen dat het constant achter elkaar. Uiteindelijk kon ik geen alternatief vinden en mijn groepsgenoten hadden tevens geen oplossing, dus ik heb mijn dag afgesloten met een uitdaging voor maandag.

Ik heb wel mijn doel bereikt. Mijn eiland is nu 99% klaar. De 1% zijn kleine dingen die moeten nog aangepast zijn. Voordat ik naar huis ging, heb ik mijn eiland in de Oculus Rift uitgetest. Het was een succes. Ik was blij om mijn werk te zien door de bril.