HCI Technologies
/

Computer Vision, Augmented & Virtual Reality, Wearable Tech and Artificial Creatures

 

Dag 10: 17 juni 2016

Vandaag was de dag van de expo. Nadat mijn eiland was afgerond, ging ik naar de hoofdvestiging van Haagse Hogeschool om onze poster uit te printen op een A1 formaat. Ik wilde bij DIF uitprinten, maar ze hebben geen plotter en kunnen alleen A3 en A4 uitprinten. Toen ik op school kwam, probeer ik de poster uit te printen op A1 formaat, maar er was geen optie van die formaat. Dus ik heb de poster op A2 formaat uitgeprint. Het was beter iets dan niks. Nadat ik klaar was, ging ik terug naar DIF.

Toen ik aankwam bij mijn groep, ze waren nog bezig met nog kleine taken die afgerond moeten worden bij hun eilanden. Mijn groepsgenoot Koen heeft me verteld dat mijn eiland is te langzaam vanwege te veel drukte op het project. Dat betekent dat mijn eiland kon helaas niet gebruikt worden om te exploreren via de Oculus Rift. Ik was een beetje teleurstellend, maar kon niks eraan doen. 

Voordat de expo begonnen, heb ik mijn groepsgenoten een beetje geholpen met een setup van onze product. We hebben besloten om geen beamer te gebruiken, want we kunnen beamer op tijd regelen. Dus we besloten om ervaring via het computerscherm te laten zien. Het idee was dat de gebruiker draagt de Oculus Rift en de spel spelen terwijl andere mensen zijn ervaring op het scherm kijken. Om te zorgen dat de drager in één plek blijft, hebben we een vierkant op het vloer met witte plakband gemaakt. We moeten zorgen dat de drager niet buiten deze vierkant per ongeluk loopt, anders kan hij/zij tegen een tafel, muur of andere mensen tegenkomen.

Rond lunch/diner tijd waren we helemaal klaar met onze taken. We hebben onze tafel schoongemaakt en dan ging eten. Daarna was de expo begonnen. 

Tijdens de expo krijg ik de taak om foto's en video's te maken die later komen in onze portfolio als een videoverslag van onze proces in de afgelopen twee weken. We gingen om de beurt met mensen begeleiden en de product uitleggen voordat ze het proberen. Aan het eind van de dag hebben we een groepsfoto gemaakt als een mooie herinnering van wat we allemaal samen hebben gedaan.

Hieronder zie je de videoverslag van wat we in de afgelopen twee weken tijdens de labweken hebben gedaan.